016 589 500
016 589 504

Assistentiewoningen bij ziekte

Veel mensen dromen ervan om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar chronische gezondheidsproblemen of een ziekte kunnen dit belemmeren. Daarom werden er verschillende woonvormen ontworpen die mensen met een ziekte de kans geven om zelfstandig te wonen. Deze woonvormen zijn volledig aangepast aan de behoeften van de bewoners en bieden daarnaast ook ondersteuning op maat. Residentie Parkhof in Herent (vlakbij Leuven) is een erkende groep van assistentiewoningen waar ouderen met een ziekte zelfstandig en aangenaam kunnen wonen.


Wat zijn assistentiewoningen?

Assistentiewoningen zijn als het ware de opvolgers van de gekende serviceflats. Terwijl een serviceflat enkel huisvesting op maat biedt, combineert een assistentiewoning verschillende zaken die bijdragen aan de veiligheid en het comfort van de bewoners.
 
Assistentiewoningen zijn als het ware de opvolgers van de gekende serviceflats.

De assistentiewoningen van residentie Parkhof zijn uitgerust met een hoogtechnologisch alarmsysteem en zijn volledig aangepast aan ouderen (er zijn geen trapjes, het sanitair werd aangepast,...). Tevens worden er regelmatig leuke activiteiten voor ouderen georganiseerd. Daarnaast kan je in Parkhof ook genieten van een waaier aan diensten. Een schoonheidssalon, een wellnessruimte met sauna en zwembad, een brasserie,... Al deze diensten bevinden zich binnen de residentie; je hoeft het complex met assistentiewoningen dus niet te verlaten.

Qua mogelijkheden gaan de assistentiewoningen van Parkhof dus nog een stapje verder dan de traditionele serviceflats.
 

Assistentiewoningen met zorgmogelijkheden

Qua mogelijkheden gaan de assistentiewoningen van Parkhof dus nog een stapje verder dan de traditionele serviceflats. Naast het organiseren van activiteiten en het aanbieden van diensten beschikken wij ook over een ruim aanbod aan zorgmogelijkheden.


Wij staan namelijk in contact met Betlehem in Herent, een van de grootste woonzorgcentra in Vlaanderen. Op die manier geniet je van alle voordelen die onze assistentiewoningen te bieden hebben en kan je tegelijk kiezen voor een volledig pakket van thuisverpleging en thuishulp. Naarmate je zorgbehoefte groeit, kan je voor bijkomende opties kiezen.

 

Zelfstandig wonen in een assistentiewoning

Door gezondheidsproblemen of ziekte kunnen zelfs de meest vanzelfsprekende dagelijkse activiteiten een hele opgave worden. Dit hoeft echter niet te betekenen dat zelfstandig wonen onmogelijk is. Zo zijn er assistentiewoningen die als doel hebben om ouderen zelfstandig te laten wonen door ondersteuning en zorgmogelijkheden op maat aan te bieden. 


Als erkende groep van assistentiewoningen beschikt residentie Parkhof over een uitgebreid aanbod van diverse zorgdiensten, waaronder thuisverpleging en thuishulp. Wil je graag meer ontdekken over onze assistentiewoningen en mogelijkheden, aarzel dan niet en contacteer ons op 016/589.500 of via info@parkhof.be.
 
Qua mogelijkheden gaan de assistentiewoningen van Parkhof dus nog een stapje verder dan de traditionele serviceflats.

Deel deze pagina:
Ontdek onze flats:
 • serviceflats brasserie assistentiewoningen zelfstandig wonen
 • zelfstandig wonen serviceflats brasserie assistentiewoningen
 • brasserie assistentiewoningen zelfstandig wonen serviceflats
assistentiewoningen zelfstandig wonen serviceflats brasserie
Enkele reacties:
 • Een prachtig appartement en alles wat we nodig hebben binnen handbereik: we konden ons geen betere woonst inbeelden!

  Fam. Weckx-Verelst

 • Door ziekte kon ik niet langer in mijn huis blijven wonen. Dankzij Parkhof kan ik nu toch mijn zelfstandigheid behouden, terwijl er altijd hulp in de buurt is.

  I. Janssens

 • Wij gaan elke week minstens twee keer eten in brasserie De Persil. Het vaste menu biedt een ruime keuze en ook de suggesties zijn altijd een schot in de roos.

  Fam. De Backer

 • Een dikke pluim voor het personeel van residentie Parkhof. Ze doen hun werk fantastisch goed en elke dag opnieuw worden wij begroet met de glimlach!

  F. Van den Bergh

 • Op zonnige dagen is het zalig vertoeven in de grote tuin. De wellness en het zwembad zijn ideaal wanneer het weer iets minder meezit.

  J. Claes

assistentiewoningen zelfstandig wonen serviceflats brasserie
Contacteer ons:
Persilstraat 50
3020 Herent
serviceflats zelfstandig wonen assistentiewoningen brasserie  016 589 500
Openingsuren:
Maandag t/m vrijdag:
9 u - 13 u / 14 u - 18 u

Graag na afspraak