016 589 500
016 589 504

Begeleid zelfstandig wonen

Het huis waarin je woont bepaalt in grote mate mee je levenskwaliteit. Het is dan ook enorm belangrijk om comfortabel en veilig te wonen. Dit geldt zeker wanneer we wat ouder worden. Samen met de leeftijd neemt immers ook de behoefte aan comfort en veiligheid toe. Maar hoe kan je zelfstandig blijven wonen en tegelijk de begeleiding krijgen die je nodig hebt? Je vrijheid en comfort behouden maar toch altijd op hulp kunnen rekenen? Het antwoord ligt in begeleid zelfstandig wonen.


Ouderen en zelfstandig wonen

De meeste mensen koesteren de wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wanneer we een jaartje ouder worden is dat echter niet altijd even vanzelfsprekend. Het huis waar je al tientallen jaren in woont is te groot geworden, de trap op en af gaan lukt niet meer zo vlot, de tuin vraagt te veel onderhoud,...

 
Je vrijheid en comfort behouden maar toch altijd op hulp kunnen rekenen? Het antwoord ligt in begeleid zelfstandig wonen.

Om zelfstandig te blijven wonen is het in veel gevallen nodig om de woning aan te passen of om misschien zelfs te verhuizen. Daarnaast kan je ook hulp vragen aan derden onder de noemer begeleid zelfstandig wonen.

 

Wat is begeleid zelfstandig wonen?

Wanneer je huidige woning niet langer voldoet aan je behoeften heb je als senior verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je woonst aan te passen of je kan verhuizen naar een serviceflat of woonzorgcentrum. Ook begeleid zelfstandig wonen is een optie. Dit is een vorm van hulp die geboden wordt aan personen die zelfstandig willen wonen, maar die hier begeleiding bij nodig hebben. Zowel jongeren als mensen met een handicap of ouderen kunnen een beroep doen op begeleid zelfstandig wonen. Wat de begeleiding juist inhoudt, verschilt per instelling.


Begeleid zelfstandig wonen in Parkhof

Residentie Parkhof is een erkende groep van assistentiewoningen die senioren de kans geeft om begeleid zelfstandig te wonen. Je woont namelijk volledig zelfstandig in een appartement met alle voorzieningen die je nodig hebt en wordt niet in een bepaald dagritme gedwongen (zoals in een woonzorgcentrum). Je bent daarentegen helemaal vrij om te doen wat je wil. Ook wat betreft onze diensten heb je een enorme keuzevrijheid. Naarmate je zorgbehoefte groeit reiken wij namelijk verschillende oplossingen aan binnen het kader van begeleid zelfstandig wonen. Poetshulp, thuisverpleging, een kinesist, maaltijden die aan je deur worden geleverd, enzovoort: wij hebben de gepaste oplossing op jouw maat!

 
Residentie Parkhof is een erkende groep van assistentiewoningen die senioren de kans geeft om begeleid zelfstandig te wonen.

Begeleid zelfstandig wonen, volledig op jouw maat

De mogelijkheden in residentie Parkhof bieden voor ieder wat wils. In onze eigen brasserie De Persil kan je genieten van een lekkere hap, we organiseren diverse activiteiten voor senioren (zoals fitness en workshops), er is een inwonende conciërge en een secretariaat waar je steeds op kan rekenen,... Bovendien is er in elk van onze appartementen een noodknop en alarmsysteem aanwezig waarmee je hulp kan vragen wanneer dat nodig is. Begeleid zelfstandig wonen in residentie Parkhof biedt voor iedereen een oplossing op maat!


Deel deze pagina:
Ontdek onze flats:
 • ouderen zelfstandig wonen senioren begeleid zelfstandig wonen zelfstandig wonen
 • zelfstandig wonen ouderen zelfstandig wonen senioren begeleid zelfstandig wonen
 • senioren begeleid zelfstandig wonen zelfstandig wonen ouderen zelfstandig wonen
begeleid zelfstandig wonen zelfstandig wonen ouderen zelfstandig wonen senioren
Enkele reacties:
 • Een prachtig appartement en alles wat we nodig hebben binnen handbereik: we konden ons geen betere woonst inbeelden!

  Fam. Weckx-Verelst

 • Door ziekte kon ik niet langer in mijn huis blijven wonen. Dankzij Parkhof kan ik nu toch mijn zelfstandigheid behouden, terwijl er altijd hulp in de buurt is.

  I. Janssens

 • Wij gaan elke week minstens twee keer eten in brasserie De Persil. Het vaste menu biedt een ruime keuze en ook de suggesties zijn altijd een schot in de roos.

  Fam. De Backer

 • Een dikke pluim voor het personeel van residentie Parkhof. Ze doen hun werk fantastisch goed en elke dag opnieuw worden wij begroet met de glimlach!

  F. Van den Bergh

 • Op zonnige dagen is het zalig vertoeven in de grote tuin. De wellness en het zwembad zijn ideaal wanneer het weer iets minder meezit.

  J. Claes

begeleid zelfstandig wonen zelfstandig wonen ouderen zelfstandig wonen senioren
Contacteer ons:
Persilstraat 50
3020 Herent
ouderen zelfstandig wonen zelfstandig wonen begeleid zelfstandig wonen senioren  016 589 500
Openingsuren:
Maandag t/m vrijdag:
9 u - 13 u / 14 u - 18 u

Graag na afspraak