016 589 500
016 589 504

Eenzaamheid bij ouderen

Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen wel eens overvalt, maar meestal is dit van korte aard. Uit onderzoek blijkt echter dat eenzaamheid bij ouderen steeds vaker voorkomt. Je partner is overleden, het huis waar je nu alleen in woont is veel te groot geworden, je woont te afgelegen om sociale contacten te onderhouden,... Eenzaamheid bij ouderen is een problematiek die alsmaar groter wordt en die effectief moet worden aangepakt. Deskundige begeleiding is hierbij een must.

 

Wat is eenzaamheid bij ouderen?

Eenzaamheid is een puur persoonlijke ervaring en kan verschillende vormen aannemen. Iemand met weinig sociale contacten hoeft bijvoorbeeld niet per se eenzaam te zijn, en iemand met veel mensen om zich heen kan zich evengoed alleen voelen. Eenzaamheid bij ouderen houdt vaak in dat deze personen zich niet meer verbonden voelen met de buitenwereld, dat ze een soort van gemis ervaren. Zowel voor de geestelijke als voor de lichamelijke gezondheid kan deze eenzaamheid ernstige gevolgen hebben. Het is dan ook van het grootste belang om eenzaamheid bij ouderen proberen te voorkomen.

 

Eenzaamheid bij ouderen voorkomen

Er zijn verschillende factoren die eenzaamheid bij ouderen kunnen beïnvloeden. Het verlies van een partner of van sociale contacten in de buurt is er hier bijvoorbeeld een van. Gelukkig zijn er diverse organisaties die zich inzetten om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen. Deze organisaties bieden senioren de kans om deel te nemen aan activiteiten en om op die manier hun sociale netwerk uit te breiden. Een andere mogelijkheid om eenzaamheid tegen te gaan, is verhuizen naar een aangepast wooncomplex zoals residentie Parkhof.

 

Activiteiten om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan

Met zijn 120 aangepaste serviceflats en waaier aan diensten is residentie Parkhof de perfecte plaats waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Hier kan je zelf kiezen in welke mate je sociale contacten wilt aangaan of begeleiding wilt krijgen. Er zijn tal van mogelijke zorgvoorzieningen en er worden leuke activiteiten voor ouderen georganiseerd, onder deskundige begeleiding. Dit gaat van fitness en workshops tot uitstapjes en nog veel meer. Je kan ook helemaal tot rust komen in de wellness, een bezoekje brengen aan het schoonheidssalon, een wandeling maken in de grote privé tuin,... Kortom: Parkhof biedt heel wat mogelijkheden om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

 

Geniet van het leven in residentie Parkhof

Eenzaamheid bij ouderen is een probleem dat we alsmaar vaker zien opduiken in het nieuws. Wil je als senior op een plaats wonen waar je makkelijk sociale contacten kan leggen? En waar je kan deelnemen aan verschillende activiteiten, wanneer jij dat wilt? Neem dan zeker contact op met residentie Parkhof. Onze assistentiewoningen bieden alle veiligheid en comfort die je nodig hebt en onze uitgebreide zorgmogelijkheden kunnen perfect worden afgestemd op jouw noden. Maak zeker een afspraak en kom eens een kijkje nemen in Parkhof te Herent!


Deel deze pagina:
Ontdek onze flats:
 • ouderen eenzaamheid bij ouderen voorkomen eenzaamheid bij ouderen eenzaamheid
 • eenzaamheid ouderen eenzaamheid bij ouderen voorkomen eenzaamheid bij ouderen
 • eenzaamheid bij ouderen voorkomen eenzaamheid bij ouderen eenzaamheid ouderen
eenzaamheid bij ouderen eenzaamheid ouderen eenzaamheid bij ouderen voorkomen
Enkele reacties:
 • Een prachtig appartement en alles wat we nodig hebben binnen handbereik: we konden ons geen betere woonst inbeelden!

  Fam. Weckx-Verelst

 • Door ziekte kon ik niet langer in mijn huis blijven wonen. Dankzij Parkhof kan ik nu toch mijn zelfstandigheid behouden, terwijl er altijd hulp in de buurt is.

  I. Janssens

 • Wij gaan elke week minstens twee keer eten in brasserie De Persil. Het vaste menu biedt een ruime keuze en ook de suggesties zijn altijd een schot in de roos.

  Fam. De Backer

 • Een dikke pluim voor het personeel van residentie Parkhof. Ze doen hun werk fantastisch goed en elke dag opnieuw worden wij begroet met de glimlach!

  F. Van den Bergh

 • Op zonnige dagen is het zalig vertoeven in de grote tuin. De wellness en het zwembad zijn ideaal wanneer het weer iets minder meezit.

  J. Claes

eenzaamheid bij ouderen eenzaamheid ouderen eenzaamheid bij ouderen voorkomen
Contacteer ons:
Persilstraat 50
3020 Herent
ouderen eenzaamheid eenzaamheid bij ouderen eenzaamheid bij ouderen voorkomen  016 589 500
Openingsuren:
Maandag t/m vrijdag:
9 u - 13 u / 14 u - 18 u

Graag na afspraak