016 589 500
016 589 504

Ouderenzorg en woonvormen voor ouderen

Zorg maakt onlosmakelijk deel uit van levenslang wonen. Het is normaal dat, wanneer we wat ouder worden, we ook extra hulp nodig hebben. Dit wil echter niet zeggen dat je niet meer zelfstandig kan wonen. Zo zijn er verschillende woonvormen die zich specifiek toespitsen op de behoeften van ouderen. Parkhof biedt senioren de mogelijkheid om te genieten van de privacy en het comfort van een eigen thuis en combineert dit met een oplossing op maat wat betreft ouderenzorg.


Specifieke woonvormen omtrent ouderenzorg

Wanneer je ouder wordt, kan het een uitdaging zijn om je woning aan te passen zodat deze beantwoordt aan je veranderende behoeftes. Daarom zijn er verschillende woonvormen voor ouderen die aangepast zijn voor de ouderenzorg.

 
Wanneer de zorgbehoefte groeit, kan je kiezen voor ouderenzorg aan huis. Op deze manier is Parkhof de perfecte middenweg tussen twee woonvormen, serviceflats en woonzorgcentra.

Deze woonvormen hebben elk hun specifieke eigenschappen. In een woonzorgcentrum kunnen bijvoorbeeld zwaar zorgbehoevende ouderen terecht en gelden vaak lange wachtlijsten. Serviceflats daarentegen zijn meer gericht op zelfstandig wonen, maar meestal is hier geen woonassistent of conciërge aanwezig en worden er geen sociale activiteiten voor ouderen georganiseerd. Residentie Parkhof is als het ware een gulden middenweg tussen woonzorgcentra en serviceflats.

Als erkende groep van assistentiewoningen bieden wij de mogelijkheid om te genieten van alle voordelen die zelfstandig wonen met zich meebrengt, in combinatie met ouderenzorg op jouw maat.
 

Parkhof en ouderenzorg: een unieke aanpak

Je bent nog niet toe aan een woonzorgcentrum, maar wilt wel kunnen rekenen op hulp wanneer dat nodig is? Dan heeft Parkhof de ideale oplossing voor jou. Als erkende groep van assistentiewoningen bieden wij namelijk de mogelijkheid om te genieten van alle voordelen die zelfstandig wonen met zich meebrengt, in combinatie met ouderenzorg op jouw maat. Elk appartement is bijvoorbeeld voorzien van een noodknop en een veiligheidssysteem, en er is een inwonende conciërge waar je altijd op kan rekenen. 


Indien gewenst kan ook thuishulp worden ingeschakeld (zoals poetshulp of verpleging). Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten voor de bewoners onder deskundige begeleiding van onze woonassistenten.

 

Mantelzorgers, een cruciale schakel in de ouderenzorg

Een belangrijke schakel binnen het kader van levenslang wonen is ongetwijfeld de mantelzorger. Parkhof wil grotendeels de druk wegnemen bij de mantelzorgers door hen een helpende hand aan te bieden. Vanuit dit standpunt hanteren we steeds een teamgerichte aanpak: met alle partijen zitten we samen om de best mogelijke oplossing te zoeken wat betreft het wonen en de ouderenzorg binnen onze residentie. Heb je nog geen aangepaste hulp nodig? Geen probleem, we hebben een heleboel andere comfortdiensten waar je gebruik van kan maken!


Parkhof combineert ouderenzorg en zelfstandig wonen

Het grote voordeel van Parkhof is dat je in je appartement kan blijven wonen naarmate je ouder wordt. Wanneer de zorgbehoefte groeit, kan je kiezen voor ouderenzorg aan huis

 
Residentie Parkhof is als het ware een gulden middenweg tussen woonzorgcentra en serviceflats.

Op deze manier is Parkhof de perfecte middenweg tussen twee woonvormen, serviceflats en woonzorgcentra. Voor verdere informatie kan je ons altijd contacteren op het nummer 016/589.500 of via e-mail op info@parkhof.be.

Deel deze pagina:
Ontdek onze flats:
 • serviceflats zelfstandig wonen ouderenzorg ouderen
 • ouderen serviceflats zelfstandig wonen ouderenzorg
 • zelfstandig wonen ouderenzorg ouderen serviceflats
ouderenzorg ouderen serviceflats zelfstandig wonen
Enkele reacties:
 • Een prachtig appartement en alles wat we nodig hebben binnen handbereik: we konden ons geen betere woonst inbeelden!

  Fam. Weckx-Verelst

 • Door ziekte kon ik niet langer in mijn huis blijven wonen. Dankzij Parkhof kan ik nu toch mijn zelfstandigheid behouden, terwijl er altijd hulp in de buurt is.

  I. Janssens

 • Wij gaan elke week minstens twee keer eten in brasserie De Persil. Het vaste menu biedt een ruime keuze en ook de suggesties zijn altijd een schot in de roos.

  Fam. De Backer

 • Een dikke pluim voor het personeel van residentie Parkhof. Ze doen hun werk fantastisch goed en elke dag opnieuw worden wij begroet met de glimlach!

  F. Van den Bergh

 • Op zonnige dagen is het zalig vertoeven in de grote tuin. De wellness en het zwembad zijn ideaal wanneer het weer iets minder meezit.

  J. Claes

ouderenzorg ouderen serviceflats zelfstandig wonen
Contacteer ons:
Persilstraat 50
3020 Herent
serviceflats ouderen ouderenzorg zelfstandig wonen  016 589 500
Openingsuren:
Maandag t/m vrijdag:
9 u - 13 u / 14 u - 18 u

Graag na afspraak